Mrt

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç.Dr.Mustafa OTRAR ile Özel Eğitim ve Kaynaştırma Daire Başkanı Fatih PAÇA Rehberlik ve Araştırma Merkezimize ziyarette bulundular. Özel Eğitim ve Rehberlik alanıyla ilgili istişare ve bilgilendirme çalışmaları yapılarak, Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri kosunda bilgi alış verişi sağlandı.

Mrt

Etkinlik-Seminer Komisyonu olarak Ülger Gücer İlkokulu ziyaret edildi.

Mrt

Etkinlik-Seminer Komisyonu olarak Polateli Belenözü ve Ürünlü İlkokulları ziyaret edildi.

Mrt

Ram koordinatörlüğünde kurulan Etkinlik-Seminer Komisyonu olarak Dölek Karakoyunlu İlkokulu ziyaret edildi.

Mrt

İhmal-İstismar ve Şiddeti Önleme Komisyonu olarak içerik hazırlama çalışmalarımız sürmektedir.

Şbt

Etkinlik-Seminer Komisyonu olarak Karamelik Ortaokulunu ziyaret ettik.

Şbt

RAM bünyesinde kurulan Etkinlik-Seminer Komisyonu olarak Duruca ve Tahtalı İlkokulları ziyaret edilmiştir.

Ock

Rehberlik ve Araştırma Merkezi bünyesinde kurulan Etkinlik ve Seminer Komisyonu olarak Mehmet Temel İlkokul ve Ortaokulu ziyaret edildi.

Ara

İlimizde görev yapan 18 psikolojik danışman/rehber öğretmene 18-22 Aralık 2023 tarihleri arasında Kilis Bilim ve Sanat Merkezi'nde ilimiz formatörleri Psk. Dan. Mustafa ELMALI ve Psk. Dan. Mecit Bahadır KOŞAR tarafından ''Çocuk koruma Kanunu Danışmanlık Tedbiri Kararları Uygulayıcı Eğitimi'' verilmiştir.

Kas

İlimizde görev yapan 14 psikolojik danışman/rehber öğretmene 20-24 Kasım 2023 tarihleri arasında Kilis Bilim ve Sanat Merkezi'nde ilimiz formatörleri Psk. Dan. Mustafa ELMALI ve Psk. Dan. Mecit Bahadır KOŞAR tarafından ''Çocuk koruma Kanunu Danışmanlık Tedbiri Kararları Uygulayıcı Eğitimi'' verilmiştir.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı sene başı Okul Psikolojik Danışman/Rehberlik Öğretmenleri toplantısı gerçekleştirildi.

Eyl

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetleri İl Yürütme Komisyon Toplantısı'nda alınan kararla ilimizin yerel hedefi 'İletişim Becerileri' olarak belirlenmiştir. Bu karar doğrultusunda yerel hedefe yönelik içerik hazırlama komisyonu oluşturulmuştur.

Şbt

6 Şubat 2023 Pazartesi günü saat 04:17'de Kahramanmaraş/Pazarcık'ta meydana gelen deprem felaketinin yaralarını sarmak, depremden etkilenen depremzedelerin yaşadıkları korku, stres vb. duyguların üstesinden gelebilmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen saha koordinatörlerinin desteğiyle Kilis Psikososyal Destek Faaliyetleri başlatılmıştır. Psikososyal destek faaliyetleri kapsamında İl Psikososyal Müdahale ekibinde yer alan psikolojik danışmanlar ve gönüllü öğretmenler tarafından her gün belirlenen saatlerde öncelikli öğrenciler olmak üzere tanışma etkinlikleri, ısınma oyunları, öğrencilerin kendilerini ifade etmelerini sağlayacak çalışmalar gerçekleştirilmektedir.

Ock

İlimizde görev yapan 20 psikolojik danışman/rehber öğretmene 16-20 Ocak 2023 tarihleri arasında Kilis Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde ilimiz formatörleri Psk.Dan.Mustafa ELMALI ve Psk.Dan.Mecit Bahadır KOŞAR tarafından "Çocuk Koruma Kanunu Danışmanlık Tedbiri Kararları Uygulayıcı Eğitimi" verilmiştir.

Ock

Bakanlığımızın talebi doğrultusunda destek hizmetler kapsamında eğitim kurumlarında çalışan yardımcı personel, kantin görevlisi, servis şoförleri ve güvenlik görevlilerine yönelik olarak Kilis Rehberlik ve Araştırma Merkezi personeli tarafından 10 Ocak 2023 tarihinde Mustafa Kın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde "Öfke ve Stres Yönetimi" konulu seminer verilmiştir. Ayrıca eğitime yüz yüze katılamayanlar için aynı eğitim 11 Ocak 2023 tarihinde online olarak verilmiştir.